Organisatie Zingen in De Hallen overgedragen aan stichting Kunstendialoog

27/7/2020

Stichting VoxNL heeft de organisatie van de concertserie Zingen in De Hallen overgedragen aan de stichting Kunstendialoog.

Door de coronacrisis is het momenteel erg onzeker wat er allemaal wel en niet mogelijk is in De Hallen Amsterdam. 

Het bestuur van VoxNL heeft in juni besloten om de organisatie van de concerten over te dragen aan de stichting Kunstendialoog. De stichtingen werkten al langer nauw samen voor deze concertserie. VoxNL blijft wel op de achtergrond betrokken voor advies en contacten met de koorwereld. 

Koren met belangstelling voor optredens in De Hallen Amsterdam kunnen zich melden bij de stichting Kunstendialoog.

Zingen in De Hallen in OBA om 12.00 uur

28/11/2019

Zondag 1 december 2019 om 12 uur is er weer Zingen in De Hallen Amsterdam. Mannenkwartet La Notte en de swingende groep Tough&Tender zingen hun repertoire dit keer in de OBA zaal. 

Om 12.00 uur rollen we de boekenkasten van de OBA, die heel handig op wieltjes staan, opzij om tussen de boeken een concertzaaltje te creëren voor de serie Zingen in De Hallen Amsterdam. De zaal is hoog en licht en heeft een mooie akoestiek.

Het geluid van het mannenkwartet La Notte zal daar goed tot zijn recht komen. Zij zingen vrolijke muziek van o.a. Lassus, Dowland en Schubert.

Dan volgt een optreden van Tough & Tender en ook zij klinken heel vrolijk maar dan op een andere manier, met hun muziek uit de swingin' sixties en hun zwoele close harmony. 

Kortom het is weer bal bij Zingen in De Hallen Amsterdam, en nog steeds helemaal gratis, komt dat zien, komt dat beluisteren.

PROGRAMMA

12:00 uur La Notte

12:30 uur Tough&Tender

13:00 uur concert afgelopen

Zingen in De Hallen Amsterdam

De serie Zingen in de Hallen Amsterdam is een initiatief van de Stichting VoxNL in samenwerking met Café Belcampo, Galerie Beeldend gesproken en de organisatie van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijke koorzang van zanggroepen uit Amsterdam en omgeving.

Vooruitblik

Op 8 december 2019 is er in het kader van de Culturele Zondag in De Hallen een speciale editie met koormuziek: de hele middag optredens van in totaal 14 koren en ensembles.

In 2020 gaan we door met Zingen in De Hallen. Ook een keer meedoen met jouw koor of ensemble? mail naar voxnl@xs4all.nl.

Het betere Nederlandse repertoire in De Hallen Amsterdam

1/1/2020

Zondag 3 november vanaf 14:00 uur is er een bijzondere editie van Zingen in De Hallen Amsterdam. Ensemble Waltzing Matildas en het koor DivAssorti verkennen beide het betere Nederlandse liedrepertoire.

De Waltzing Matildas trappen af in galerie Beeldend Gesproken. Het ensemble bestaat al meer dan tien jaar en zij zingen voor het eerst in het Nederlands. In hun programma van 'Liedjes voor de ziel', bezingen zij de diverse fasen uit een mensenleven met nummers van onder anderen Harry Bannink, Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Jeroen Zijlstra, Jeroen Kramer en Maarten van Roozendaal.

Dan volgt in de Passage, buiten voor de galerie, een optreden van DivAssorti onder leiding van pianist Geert Bremer die erg mooie arrangementen maakt voor het koor. De zangeressen geven regelmatig theatrale uitvoeringen en dat geeft hun optredens een fijne schwung. In De Hallen zingen zij iets met een snik van Hazes, een mooi liedje van Krezip en ook Anouk en Duncan passeren de revue. 

PROGRAMMA

14:00 uur Waltzing Matildas - in Galerie Beeldend Gesproken

14:30 uur DivAssorti - buiten in der passage vóór Galerie Beeldend Gesproken

Zingen in De Hallen Amsterdam

De serie Zingen in de Hallen Amsterdam is een initiatief van de Stichting VoxNL in samenwerking met Café Belcampo, Galerie Beeldend gesproken en de organisatie van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand om 14:00 uur gratis toegankelijke koorzang van zanggroepen uit Amsterdam en omgeving.

Vooruitblik

op 1 december 2019 is het alweer de laatste keer Zingen in De Hallen Amsterdam 2019. Dan treden twee ensembles op: La Notte (klassiek mannenkwartet) en Tough & Tender (vocaal group). LET OP: op deze zondag vinden de optredens plaats in de OBA van 12.00 tot 13.00 uur

Op 8 december 2019 is er in het kader van de Culturele Zondag in De Hallen een speciale editie met koormuziek: de hele middag optredens van in totaal 13 koren en ensembles.

In 2020 gaan we door met Zingen in De Hallen. Ook een keer meedoen met jouw koor of ensemble? mail naar voxnl@xs4all.nl.

1 / 1

Please reload