top of page

2 juni duo-concert Adam Sings! en Vrouwe IJsselstein Swingt

Zondag 2 juni treden er twee vocal groups na elkaar op, een mannen- en een vrouwengroep, beide onder leiding van Floor van Erp. Zij zingen a capella arrangementen van onder andere swingende jazznummers, barbershop- en popmuziek.

Adam Sings! bestaat momenteel nog uit elf ambitieuze zangers, en wil graag doorgroeien naar een groep van twintig tot maximaal 24 man. Kom vooral kijken en luisteren in De Hallen Amsterdam, misschien is het wat voor je om mee te doen. Ze repeteren in een stoere loods op het NDSM terrein in A'dam Noord, en daar is ook hun naam op gebaseerd.

De groep zingt arrangementen van bekende barbershop en pop-nummers, en soms zitten er ook eigen arrangementen bij.

De groep Vrouwe IJsselstein Swingt is ijzersterk in het verzorgen van avondvullende theaterprogramma's. Ze zingen al dertig jaar onder leiding van Floor van Erp, dezelfde dirigent as Adam Sings! Hun repertoire varieert van pop tot jazz en van musical via barbershop naar latin, in 4-tot-8 stemmige, pittige arrangementen. Een groot deel van de nummers wordt begeleid door Colijn Buis op piano.

Dirigent Floor van Erp is musicoloog en uitvoerend musicus (directie), en houdt van theater. Hij dirigeerde onder andere de opera/musicalproductie “Don Quichotte” in het kader van Wijk bij Duurstede 700 jaar en was als vocal coach verbonden aan het AVRO programma Sterrenjacht. Naast Adam Sings! en Vrouwe IJsselstein Swingt dirigeert hij bij Da Capo’s popkoor in Uithoorn en popkoor TOP.nl uit Goor. Ook is hij werkzaam bij de Dansacademie Lucia Marthas als dirigent/ docent koor/ ensemble/ musical-theater.

Komt dat zien en horen! Toegang is gratis.

Zondag 2 juni, 14:00 uur Zingen in De Hallen Amsterdam

--------------------------------------------------------------------------------

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met café Belcampo en de overige ondernemers van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand treden een of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto 'wie samen kan zingen kan samenleven'. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Vooruitblik: zondag 7 juli treedt het trio Telys op, zij zingen Scandinavische liederen, daarnaast debuteert het ensemble VoxNL met gemengd klassiek repertoire. In augustus is nog plek voor ensembles die willen optreden. Melden kan bij voxnl[at]xs4all.nl.

bottom of page