top of page

Festival Vocaal - speciale editie Zingen in De Hallen Amsterdam

Op zondag 5 november 2017 treden maar liefst zeven vocale ensembles op in een speciale editie van Zingen in De Hallen Amsterdam. Voorafgaand aan deze concerten krijgt het publiek de kans om zelf een heel uur aan een groepszangles mee te doen onder de vakkundige leiding van zangeres Lisa Ké (foto).

Het festival begint officieel om 12:00 uur in galerie Beeldend Gesproken met een groepszangles die open staat voor iedereen: mensen met en zonder zangervaring. Onder de noemer 'Creative Singing' geeft zangeres Lisa Ké instructies voor stemopwarming. Daarna gaan deelnemers in een kring staand geluid maken op haar aanwijzingen. De muziek ontstaat door de samenwerking. Deelnemers leren in een prettige omgeving veel over luisteren, zingen en muziek maken. Zij zullen ervaren hoe het voelt als het geheel meer is dan de som der delen. Geïnteresseerden kunnen zich ter plaatse aanmelden. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Na de groepszangles bijt projectkoor La Rosa het spits af op het podium. Onder leiding van dirigent Hans Noyens en muzikaal begeleid op harp door Victoria Davies, zingen de vrouwen van dit gezelschap muziek van onder andere Hildegard von Bingen. Daarna volgen de dames van Vocalight, die onder leiding van Lisa Ké het lichtere repertoire ten gehore brengen. En als zij klaar zijn, is het tijd voor een portie echte opera van het Arti Vocaal Operakoor onder leiding van dirigent Joep van Oord, begeleid door pianist Frans Slegers. Enkele koorleden daarvan nemen de solo's voor hun rekening, wij garanderen het publiek kippenvel.

Dan is het tijd voor een korte soundcheck waarna theaterkoor Dolores het podium betreedt voor een paar spetterende stukken muziektheater. Zij worden muzikaal begeleid op onder andere gitaar en contrabas. Na deze vrolijkheid komen we bij de verfijnde a capella muziek van het kwintet Laagland Vocaal tot bezinning als we luisteren naar hun muziek met als thema 'Dood & Eeuwigheid'. Vervolgens brengt Filomila oude en nieuwe koormuziek uit Griekenland tot klinken, onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras. Hij begeleidt het koor ook muzikaal op de piano en de vaste bouzoukispeler Kostas zorgt voor de Griekse finishing touch. Last but not least sluit het ensemble Cambiata af met een oorstrelende mix van klassieke koormuziek, arrangementen van lichtere muziek en eigen werk.

Met het Festival Vocaal vieren de Stichting VoxNL en galerie Beeldend Gesproken een geslaagd jaar Zingen in De Hallen Amsterdam dat zij in 2018 voortzetten. Meteen op 3 december is er een nieuwe editie. Voor 2018 kunnen ensembles en koren zich weer inschrijven via www.voxnl.nl.

Tijdstip: zondag 5 november 2017, 12:00 uur
Locatie: Galerie Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam

Zingen in de Hallen Amsterdam
Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen. Elke eerste zondag van de maand treden er tussen 16.00 en 17.00 een of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto 'wie samen kan zingen kan samenleven'. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Komende optreden: 3 december 16:00 - 17:00 uur Coro Encanto o.l.v. Felix van den Homberg

bottom of page