top of page

Gedichten op muziek door Laagland Vocaal in De Hallen

Op zondag 4 juni 2017 zingt kwintet Laagland Vocaal liederen van Nederlandse componisten uit allerlei tijden. Centraal thema is Gedichten. Het optreden is gratis en er zijn onderdelen bij waar het publiek mag meezingen. Het is de vierde middag van de serie Zingen in De Hallen Amsterdam.

Laagland Vocaal zingt klassiek werk, maar wisselt dit graag af met vijfstemmige arrangementen van lichte muziek en met eigen composities. Het kwintet is gespecialiseerd in vijfstemmige (koor)muziek met een duidelijk accent op componisten uit de lage landen, uit alle tijden. Bij de Nederlandse muziek zoeken zij bijpassende muziek door componisten uit het buitenland. Vanwege het thema Gedichten zingt het kwintet op 4 juni bijvoorbeeld ook een mooi lied op een tekst van Shakespeare van een Finse hedendaagse componist – Jaakko Mäntyjärvi – en bovendien een Argentijns lied, eigenlijk een gedicht zonder woorden, van Astor Piazzolla. Verder staat er muziek van onder andere Giaches de Wert, Giacomo Regnart, J.P. Sweelinck, Spinvis en Zijlstra op het programma.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen. Elke eerste zondag van de maand treden er tussen 16.00 en 17.00 één of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto wie samen kan zingen kan samenleven. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Komende optredens: 2 juli The Wazzup Singers en Noisy Voices, 6 augustus Canto Classique, 3 september Waltzing Matildas, 1 oktober Novakoor (onder voorbehoud), 5 november Vocaal Festival! met diverse ensembles, 3 december Coro Encanto (onder voorbehoud).

Tijdstip: zondag 4 juni 2017, 16:00 uur
Locatie: Galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam
Flyer

bottom of page