top of page

Het betere Nederlandse repertoire in De Hallen Amsterdam

Zondag 3 november vanaf 14:00 uur is er een bijzondere editie van Zingen in De Hallen Amsterdam. Ensemble Waltzing Matildas en het koor DivAssorti verkennen beide het betere Nederlandse liedrepertoire.

De Waltzing Matildas trappen af in galerie Beeldend Gesproken. Het ensemble bestaat al meer dan tien jaar en zij zingen voor het eerst in het Nederlands. In hun programma van 'Liedjes voor de ziel', bezingen zij de diverse fasen uit een mensenleven met nummers van onder anderen Harry Bannink, Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Jeroen Zijlstra, Jeroen Kramer en Maarten van Roozendaal.

Dan volgt in de Passage, buiten voor de galerie, een optreden van DivAssorti onder leiding van pianist Geert Bremer die erg mooie arrangementen maakt voor het koor. De zangeressen geven regelmatig theatrale uitvoeringen en dat geeft hun optredens een fijne schwung. In De Hallen zingen zij iets met een snik van Hazes, een mooi liedje van Krezip en ook Anouk en Duncan passeren de revue.

PROGRAMMA
14:00 uur Waltzing Matildas - in Galerie Beeldend Gesproken
14:30 uur DivAssorti - buiten in der passage vóór Galerie Beeldend Gesproken

Zingen in De Hallen Amsterdam
De serie Zingen in de Hallen Amsterdam is een initiatief van de Stichting VoxNL in samenwerking met Café Belcampo, Galerie Beeldend gesproken en de organisatie van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand om 14:00 uur gratis toegankelijke koorzang van zanggroepen uit Amsterdam en omgeving.

Vooruitblik
op 1 december 2019 is het alweer de laatste keer Zingen in De Hallen Amsterdam 2019. Dan treden twee ensembles op: La Notte (klassiek mannenkwartet) en Tough & Tender (vocaal group). LET OP: op deze zondag vinden de optredens plaats in de OBA van 12.00 tot 13.00 uur.

Op 8 december 2019 is er in het kader van de Culturele Zondag in De Hallen een speciale editie met koormuziek: de hele middag optredens van in totaal 13 koren en ensembles.

In 2020 gaan we door met Zingen in De Hallen. Ook een keer meedoen met jouw koor of ensemble? mail naar voxnl@xs4all.nl.

bottom of page