Live operaduetten in De Hallen Amsterdam 6 augustus

Op zondag 6 augustus 2017 om 16 uur nemen Arti Vocaal en Canto Classique het publiek mee in de wereld van de opera. Zij zingen in de Passage live duetten uit opera's als Carmen en Madama Butterfly. Bij bekende krakers mag het publiek ook inzetten dus dat wordt een waar operafeest op deze zesde middag van de serie Zingen in De Hallen Amsterdam.

Een trio bestaande uit Lilian van de Zande, mezzo sopraan, Cora den Oudsten, sopraan en Frans Sleegers, piano, is van de Stichting Arti Vocaal. Deze stichting wil de zangkunst stimuleren door een podium te creëren voor amateur- en semiprofessionele solisten. Ze organiseren projecten en open podia, zogeheten 'Tableaux Chantants', en geënsceneerde opera's zoals Die Zauberflöte van Mozart, Die Fledermaus van Strauss jr., Il Trovatore van Verdi, en vele andere. In Amsterdam bestaat een Arti Vocaal Operakoor dat optreedt met solisten, zij komen op 5 november zingen in De Hallen.

Maar op 6 augustus geven de solistes van Arti Vocaal alvast een spetterende uitvoering van bekende operaduetten, waaronder My dearest uit Pausanias the Betrayer van Purcell, Habanera uit Carmen van Bizet, Mon coeur s'ouvre à ta voix uit Samson et Dalila van Saint-Saëns, Un bel di vedremo uit Madama Butterfly van Puccini, het ontroerende Bloemenduet uit de opera Lakmé van Delibes en het Vilja lied uit Die lustige Witwe van Lehár.

Na Arti Vocaal treden de twee duo's van Canto Classique op. Zij zijn bekenden van Zingen in De Hallen Amsterdam want zij zongen al eerder bij de pilot van deze serie, die werd gehouden op 6 november 2016. De zangers en zangeressen van deze groep zingen allemaal ook nog in het Nederlands Concertkoor, het zijn Frederike de Vin, 1e sopraan, Ineke Verberne, 2e sopraan, Hans Al, bariton, en Mirko Opdam, bas. Op 6 augustus zingen zij onder begeleiding van pianist Jeroen Sarphati. Hun programma is nog een beetje een verrassing, maar waarschijnlijk zingen ze onder andere Bei Männern welche Liebe fühlen uit Die Zauberflöte van Mozart, Vergebliches Ständchen, een lied van Brahms, Two daughters of an aged stream uit King Arthur van Purcell en Belle Nuit uit Hoffmann’s vertellingen van Offenbach. Bij elk lied lichten ze toe waar het over gaat zodat het publiek de gezongen emoties helemaal kan meebeleven.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen. Elke eerste zondag van de maand treden er tussen 16.00 en 17.00 één of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto wie samen kan zingen kan samenleven. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

​Komende optredens na 6 augustus: 3 september Waltzing Matildas en mannenkwartet La Notte , 1 oktober Novakoor (onder voorbehoud), 5 november Vocaal Festival! met diverse ensembles, de voorlopige line up is: La Rosa, Laagland Vocaal, VocaLight, Filomila, Dolores, en het Arti Vocaal operakoor. Op 3 december sluiten we het jaar af met Coro Encanto (onder voorbehoud) en Koor Next Door.

​Tijdstip: zondag 6 augustus 2017, 16:00 uur
Locatie: Galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam