top of page

Muziek over water bij Zingen in De Hallen Amsterdam

Op 2 december zingt projectkoor La Rosa o.l.v. Hans Noyens bij Zingen in De Hallen Amsterdam. Met medewerking van een slagwerker én het publiek.

Het Utrechtse projectkoor La Rosa zingt in De Hallen muziek over het thema water: Elegy on Water.

Het publiek krijgt de kans mee te doen aan een klankimprovisatie waarbij het geluid wordt nagebootst van een regenbui die door de ruimte trekt, aanzwelt in hevigheid en weer tot bedaren komt. Deze spectaculaire actie wordt begeleid door het koor en slagwerker Frederike de Winter. Aan het concert werkt ook pianist Wouter van Belle mee.

Naast deze klankimprovisatie zingt het koor voornamelijk hedendaagse klassieke muziekstukken die allemaal iets met het thema water te maken hebben. Een perfecte besteding voor een regenachtige zondagmiddag.

Datum: 2 december 2018
Tijd: 16:00 - 17:00 uur
Locatie: nabij Galerie Beeldend Gesproken

PROGRAMMA
Werken van Edward Elgar, Steve Heitzeg, Claude Debussy, Philip Glass, Percy Grainger, Eric Whitacre en Smadbeck.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met café Belcampo en de overige ondernemers van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand treden een of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto 'wie samen kan zingen kan samenleven'. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Vooruitblik
In 2019 gaan we door met de serie, in iets gewijzigde vorm. Ensembles en koren kunnen zich via deze website weer opgeven.

bottom of page