top of page

Persbericht: Zingende ensembles leren van elkaar op Festival Klein vocaal

Op het Amsterdamse Festival Klein Vocaal 'Con Coco' krijgen vocale amateur ensembles masterclasses ensemble zingen van het professionele gezelschap Coco Collectief.
Op 18 september om 15u15 kan het publiek naar het resultaat én naar het Coco Collectief komen luisteren in de Keizersgrachtkerk.

Meerstemmig a capella zingen in een kleine groep is een kunst apart. Anders dan in een groter koor zingt vrijwel iedereen een eigen partij en is er geen dirigent die de leiding heeft.
Zes enthousiaste amateur-ensembles uit Amsterdam en omgeving laten op zondagmiddag 18 september horen hoe zij het doen op het Festival Klein Vocaal in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Er is een speciaal gastoptreden van het professionele Coco Collectief: vijf sopranen en een pianist.

Het Festival Klein Vocaal vindt voor de tweede maal plaats. Net als de vorige keer in 2013 brengen zes a capella zingende ensembles een keur aan meerstemmige liederen ten gehore. De muziek is overwegend klassiek (uit alle tijden), maar er worden ook uitstapjes naar close harmony en opnieuw gearrangeerde popsongs gemaakt.

Het festival heeft deze keer als motto 'con Coco'. De zes ensembles krijgen voorafgaand aan het concert namelijk een dag lang een uitgebreide ensembleworkshop van de vijf professionele zangeressen van het Coco Collectief. De deelnemende ensembles zijn Mrs. Darcy, Esthers Tiental, Laagland Vocaal, Larynx, 't Oktet en Toppen ensemble. De organisatie is in handen van de kersverse stichting VoxNL die zich inzet voor vocale muziek in Nederland.

Datum: zondag 18 september 2016 aanvang 15.15 uur.
Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM, Amsterdam.
Toegang 10,-

bottom of page