top of page

Twee muzikale wiskundigen bij Zingen in De Hallen

Zondag 5 augustus 2018 om 13:00 uur geven mezzo-sopraan Carla Westerbeek-Marres en pianist Fabian Ziltener een recital voor Zingen in De Hallen Amsterdam.

Op 5 augustus is er een speciale zomer-editie van Zingen in De Hallen Amsterdam. Er treedt een bijzonder muzikaal duo op: zij delen niet alleen de liefde voor muziek maar ook de liefde voor de wiskunde. Bovendien hebben we de primeur want het wordt hun eerste samenwerking. Op het programma staat Frauenliebe und Leben van Robert Schumann.

Carla Westerbeek-Marres groeide op in Amsterdam, studeerde en promoveerde aan de wis- en natuurkunde faculteit van de Universiteit van Amsterdam werkte vele jaren aan deze universiteit als wiskundige. Daarna is zij met haar gezin naar Zuid-Frankrijk verhuisd waar zij in navolging van haar grootmoeder een carrière als zangeres is begonnen. Haar oma was operazangeres.
In 2013 heeft Carla samen met een Franse sopraan drie concerten gegeven in Nederland. Op dit moment zingt Carla in Frankrijk als soliste in enkele kleine ensembles waaronder het barokensemble A PIACERE.
Fabian Ziltener is eveneens een gepromoveerde wiskundige, hij werkt als docent bij het Mathematisch Instituut van de Universiteit van Utrecht. Daarnaast speelt hij piano.

Frauenliebe und Leben
De mannen hebben Winterreise, de vrouwen hebben Frauenliebe und Leben. Robert Schumann schreef deze cyclus van acht liederen in 1840 in slechts twee dagen. Hij had alle redenen voor deze roes van creatieve euforie: de rechter had een positieve uitspraak gedaan in zijn jaren durende gevecht om de hand van zijn geliefde Clara. De vader van Clara had zich verzet tegen het huwelijk maar Robert was blijven knokken tot aan de rechter. Gedurende tien dagen bleef de mogelijkheid bestaan dat de vader bezwaar zou aantekenen. Halverwege deze periode schreef Schumann zijn cyclus, die verhaalt van het leven van een vrouw die de grote liefde van haar leven kent.

Carla hoopt met haar muziek deze emotie over te brengen zodat haar publiek de dagelijkse zorgen even kan vergeten.

Datum: 5 augustus 2018
Aanvang: 13:00 uur
Toegang gratis
Locatie Zingen in De Hallen: Hannie Dankbaarpassage 23 voor galerie Beeldend Gesproken

PROGRAMMA
Frauen-Liebe und Leben van Robert Schumann

bottom of page