top of page

Veelkleurig Festival Klein Vocaal in Nieuwendammerkerk

Zondagmiddag 29 september is het driejaarlijkse Festival Klein Vocaal in de Nieuwendammerkerk te Amsterdam Noord. Vijf gevorderde vocale ensembles geven samen één veelkleurig concert, een waar feest voor wie van a capella zang houdt.

Voor de deelnemende ensembles start het festival al op zaterdag: vier amateur ensembles krijgen les in de kunst van het ensemble-zingen-zonder-dirigent van de klassiek geschoolde zangeressen van het EVA Vocaal Ensemble.

Op zondag 29 september geven de ensembles samen een concert: leerlingen én meesteressen.

De muziek die gaat klinken is veelkleurig: het VoxNL Ensemble zingt muziek van componisten uit Nederland en Vlaanderen; Tough & Tender brengt een zoetgevooisd close harmony-programma; Prima Vox is gespecialiseerd in liederen van Hildegard von Bingen uit de twaalfde eeuw; en het Toppen Ensemble zingt klassiek ensemblerepertoire uit alle stijlperiodes.

Het concert sluit af met een optreden van de meesteressen in de ensemblezangkunst: EVA Vocaal Ensemble - zij zingen vooral klassiek repertoire maar ook andere genres, alles even mooi. Mis het niet!

Na het concert is er een borrel in de kerk.

Zondagmiddag 29 september 2019 – aanvang 15.15 uur
Nieuwendammerkerk
Brede Kerkepad 6-8
1023 BH Amsterdam

De entree is 15 euro, kaarten aan de zaal of reserveren via info@ymkjedeboer.nl.

bottom of page