Vocale kwartetten in De Hallen Amsterdam

Op zondag 3 september 2017 om 16 uur treden twee kwartetten op in de serie Zingen in De Hallen Amsterdam:de Waltzing Matildas en het mannenkwartet La Notte.

Het Haarlemse kwartet Waltzing Matildas zingt bekende en minder bekende (pop)nummers met verrassende arrangementen. Het bijzondere van dit zangkwartet is dat twee leden de zang ook instrumentaal ondersteunen met saxofoon, fluit en gitaar. De zangers kennen elkaar van Theaterkoor Blue Moon en haalden daar een deel van hun repertoire vandaan, onder andere nummers van Tom Waits, 4-stemmig gearrangeerd door koordirigent Harry Habets. Hun naam komt van de Tom Waits song “Tom Traubert’s Blues” waarin Waits de bekende Australische popsong ‘Waltzing Matilda’ citeert.

De Waltzing Matildas zijn: Liesbeth Stevens, sopraan; Rita Snel, alt; Eric Cornelissen, tenor en gitaar en Roel Kuyper, bas en saxofoon en fluit.

Op 3 september treedt ook het mannenkwartet La Notte op. De naam betekent ‘de nacht’ en verwijst naar het rijke repertoire van de 19e-eeuwse romantiek, een periode waarin nacht en maan frequent werden bezongen en het mannenkwartet tot bloei kwam. Het ensemble zingt inmiddels ook muziek uit de renaissance, en van componisten als Josquin des Prez, Monteverdi, Morales, en Dowland. Recentelijk is muziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw aan het repertoire toegevoegd, van bijvoorbeeld de Comedian Harmonists en de Revellers.

Het kwartet bestaat uit: David Cohen, countertenor; Jan Krimp, tenor; Paul Blommaert, tenor/bariton; Willem Bouwman, bas.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen. Elke eerste zondag van de maand treden er tussen 16.00 en 17.00 één of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto wie samen kan zingen kan samenleven. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Komende optredens na 3 september: 1 oktober Novakoor olv Jula Zhdanova, 5 november Vocaal Festival! met diverse ensembles, de voorlopige line up is: La Rosa, Laagland Vocaal, VocaLight, Filomila, Dolores, Cambiata en het Arti Vocaal operakoor. Op 3 december sluiten we het jaar af met Coro Encanto (onder voorbehoud) en Koor Next Door.

​Tijdstip: zondag 3 september 2017, 16:00 uur
Locatie: Galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam