top of page

VoxNL ensemble debuteert in optreden met trio Telys

Zondag 7 juli om 14.00 uur debuteert het VoxNL ensemble in De Hallen Amsterdam in een duo-optreden met het trio Telys.

Zondag 7 juli wordt het vocaal gezien een interessante dag in De Hallen Amsterdam. Om 14.00 uur debuteert het VoxNL ensemble in Galerie Beeldend Gesproken. Direct daarna volgt een optreden van het trio Telys, een ensemble dat in november 2018 zijn debuut maakte in deze mooie galerie.

Het VoxNL ensemble is in april 2019 opgericht onder de vleugels van de Stichting VoxNL. Het doel van de Stichting is de Nederlandse vocale cultuur aanjagen. Het VoxNL ensemble geeft invulling aan dat doel door in het repertoire het accent te leggen op muziek van Nederlandse componisten. Komend optreden staat muziek van onder anderen Hubert Waelrant, Felix de Nobel, Herman Strategier en Marius Flothuis op het programma.

Het repertoire van Telys komt voornamelijk uit Scandinavië. 'Telys' is Noors voor 'theelichtje'; de drie zangeressen kennen elkaar van het projectkoor Nordlys, wat 'noorderlicht' betekent. Hun repertoire gaat van traditionele Noorse bruidsmarsen tot ernstige en humoristische middeleeuwse ballades. Het trio bezingt de liefde en de dood in Noors, Zweeds, Deens, Fins en soms in eigen vertalingen in het Nederlands.

Komt dat zien en horen! Toegang is gratis.

Zondag 7 juli, 14:00 uur Zingen in De Hallen Amsterdam
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met café Belcampo en de overige ondernemers van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand treden een of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto 'wie samen kan zingen kan samenleven'. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Vooruitblik: op 4 augustus treedt mezzo-sopraan Carla Westerbeek-Marres op, begeleid door pianist Fabian Ziltener met een programma van Duits/Franse Romantiek, Italiaanse en Engelse Barok en Engelse Renaissance. Verder: 1 september Linnaeuskoor Amsterdam; 6 oktober Amuse en Beatles op Maandag; 3 november Vrouwen van Kabaal en Waltzing Mathildas; 1 december La Notte, Tough&Tender en Div Assorti.

Volgend jaar ook Zingen in De Hallen met jouw groepje? Melden kan bij voxnl[at]xs4all.nl.

bottom of page