VoxNL projectplan in de ijskast

Esther Wouters

De Stichting VoxNL heeft een plan voor een volgend zangproject voor onbepaalde tijd opgeschort zolang de pandemie ons nog dwarszit.

Het plan was in 2019 al gevormd: er is een programma, de muziek is verzameld, en er was ook al een dirigent. Die is vanwege de pandemie ander werk gaan doen, met veel succes, waardoor hij niet meer beschikbaar is. Belangstellende dirigenten kunnen zich melden: voxnl[at]xs4all.nl, maar we kunnen nog niets plannen. Ook belangstellende projectkoorzangers kunnen zich al melden.

Tipje van de sluier over het programma: dat bestaat uit muziek van voornamelijk Nederlandse componisten, met in de poëtische teksten het thema 'water'. Componisten: Hendrik Andriessen, Jurriaan Andriessen, Samuel Barber, Ymkje de Boer, Wilko Bouwers, Jetse Bremer, Leonard van Goudoever, Damien Kehoe, Max Knigge, Herman Strategier, Eric Whitacre, en de band Zijlstra.

Het is de bedoeling er een theatrale voorstelling van te maken waarbij de muziek een doorlopend verhaal vertelt. We willen een projectkoor samenstellen waarmee we het programma gaan uitvoeren in Amsterdam en daarbuiten - we denken aan een koorfestival in Utrecht in de zomer van 2022 en een uitvoering op een festival in het buitenland (november 2022, Praag).

We zullen zien of dit haalbaar is of dat het nogmaals moet worden uitgesteld.

Het bestuur van de Stichting VoxNL wenst iedereen gezellige feestdagen toe met hopelijk toch nog wat mooie live concerten, en een voorspoedig 2022.