top of page

Vrouwen van Kabaal in De Hallen Amsterdam op 4 november

Op 4 november verwelkomen VoxNL en Beeldend Gesproken de Vrouwen van Kabaal bij Zingen in De Hallen Amsterdam. De dertien zangeressen doen de jaren dertig herleven in het historische gebouw.

De vocal group Vrouwen van Kabaal bestaat uit dertien vrouwen van een jaartje meer die onder leiding van arrangeur/dirigent Wil Timman-Botter Nederlands- en Franstalig repertoire zingen variërend van nummers uit de jaren dertig tot jazz en pop.

Voor hun voorstelling van november 2017 werd hun thuisbasis, het Polanentheater, omgebouwd tot nachtclub, een groot succes. De groep neemt ook graag deel aan communitysinging en korenfestivals in de Randstad, en aan de concertserie Zingen in De Hallen Amsterdam.

Datum: 4 november 2018
Tijd: 16:00 - 18:00 uur
Locatie: voor Galerie Beeldend Gesproken

PROGRAMMA
Vrolijke nummers uit de jaren dertig met een theatraal accent: You don't own me; Keep young and beautiful. Daarnaast Nederlandstalig werk van Adèle Bloemendaal en Jenny Arean. En een beetje soul.
Het publiek wordt af en toe uitgenodigd om mee te zingen, in ieder geval met een lied van De Dijk: "Als het golft, dan golft het goed". Dat klinkt vast heerlijk in de Passage met allemaal zingende voorbijgangers.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en Galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand treden een of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto 'wie samen kan zingen kan samenleven'. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Vooruitblik
Op 11 november is er een Vocaal Festival in De Hallen, dit is een samenwerking van VoxNL, Beeldend Gesproken en De Culturele Zondagen in De Hallen.
Het laatste concert van Zingen in De Hallen van 2018 is op zondag 2 december vanaf 16:00 uur, dan treedt het koor Projectkoor La Rosa op.

bottom of page