top of page

Zingen in De Hallen Amsterdam gaat verder in 2019

Zingen in De Hallen Amsterdam begon voorzichtig met een testeditie in november 2016. Inmiddels zijn we twee jaar en 25 grote en kleine zangevenementen verder. VoxNL is ook in 2019 van plan ermee door te gaan, in samenwerking met de ondernemers in De Hallen.

Zingen in De Hallen Amsterdam is onder andere bedoeld om bij te dragen aan de sociale cohesie in Oud-West. De verbindende kracht van zingen is enorm. Daarnaast wil de stichting VoxNL koren en vocale ensembles gelegenheid bieden om (vaker) op te treden en nieuw publiek aan zich te binden.

Na een succesvolle eerste Vocaal Festival-middag in november 2016 hebben vrijwilligers van VoxNL samen met medewerkers van Galerie Beeldend Gesproken en met ondersteuning van leescafé Belcampo en andere ondernemers van De Hallen Amsterdam in 2017 en 2018 in totaal bijna 25 kortere en langere zangmiddagen georganiseerd. Daar was steevast een enthousiast publiek aanwezig, grotendeels bestaande uit langslopende bezoekers en buurtbewoners. De ensembles en koren wisten de mensen steeds goed mee te nemen in de muziek en lieten ze vaak ook zelf meezingen en meebewegen.

In 2017 heeft VoxNL tien zangmiddagen georganiseerd, in 2018 maar liefst dertien. In de maanden november van 2016, 2017 en 2018 organiseerde VoxNL een uitgebreide festivalmiddag waar meerdere koren en ensembles optraden op diverse podia. In 2017 en 2018 werd daarnaast een gratis toegankelijke zangworkshop georganiseerd voor belangstellenden van elk zangniveau.

In 2019 wil VoxNL de serie graag voortzetten, omdat er nog altijd veel enthousiasme bestaat bij zowel koren en ensembles als bij publiek en ondernemers. Een aantal ensembles en koren heeft al meer dan eens opgetreden, maar er komen ook nog steeds nieuwe gezelschappen bij.

De opzet wordt iets gewijzigd: het blijft de eerste zondag van de maand, maar de begintijd verandert naar 14:00 uur. Een en ander in overleg met Stichting KunstenDialoog en leescafé Belcampo, waar ook geregeld optredens plaatsvinden.

Zingen in De Hallen Amsterdam
Locatie: Hannie Dankbaarpassage ter hoogte van nr. 23
Data: elke eerste zondag van de maand
Tijd: 14:00 - 15:00 uur

Wil je ook zingen in de Hallen met jouw groep? Klik dan op Aanmelden.

bottom of page