top of page

Mrs. Darcy


Mrs. Darcy werd in de zomer van 1995 opgericht door leden van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, aanvankelijk als kwartet. Sinds de zomer van 1999 bestaat het ensemble uit acht vrouwenstemmen. De naam van het ensemble is ontleend aan het boek Pride and Prejudice van de Britse schrijfster Jane Austen.

Het repertoire van Mrs. Darcy is zeer divers en beslaat vooral klassieke werken, maar ook arrangementen van lichte muziek. Het ensemble zingt voornamelijk a capella repertoire, maar werkt van tijd tot tijd ook samen met instrumentalisten. Daarnaast zijn voor Mrs. Darcy werken geschreven door componisten als Daan Verlaan, Hayo Boerema en Elger Niels.

Mrs. Darcy nam deel aan diverse internationale koorfestivals: Tromsø (Noorwegen, 1999), Tolosa (Spanje, 2001), Gorizia (Italië, 2003). In 2008 veroverde het ensemble bij het Korenfestival in het Zwitserse Montreux de eerste prijs. Op eigen bodem trad Mrs. Darcy verschillende keren op bij het Leids Amateurkunstfestival (2011, 2013 en 2015), waar het ensemble masterclasses volgde bij Veljo Tormis en Pekka Kostiainen. Afgelopen voorjaar stonden zij in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Nieuwe Kerk te Den Haag en werden zij vooraf gecoached door Karin van der Poel.

Mrs. Darcy is te volgen op Facebook.

Samenstelling

Sopranen: Dina Leergaard, Mascha Punt, Loes Schouten, Marleen Steenkist

Alten: Linda van Dam, Paméla de Ruiter-van Doornmalen, Roselle Servage

Rosalie Sloof

Ensembles
    bottom of page